Zellerkrémleves laskagombával
Zellerkrémleves laskagombával
Hozzávalók 4 fő részére:
330 g zellergumó
1 db zöldségleves kocka
2 dl főzőtejszín
200 g laskagomba
1 ek olívaolaj
Csipetnyi bors, metélőhagyma
Energiatartalom (kcal) Szénhidrát tartalom (g) Zsírtartalom (g)
Összesen 688,15 37,24 51,84
1 főre 172,0375 9,31 12,96
Elkészítési idő 30 perc
Költsége kb. 1000 Ft
Elkészítése:
- Előkészítés: a megmosott és meghámozott zellert apró darabokra vágjuk fel. A megmosott és lecsepegtetett laskagombát szintén feldaraboljuk.
- 800 ml vizet forralunk fel, majd belerakjuk a zöldségleves kockát, feloldódása után még kicsit főzzük, majd hozzáadjuk a felaprított zellert. Tovább főzzük kb. 10 percig.
- A laskagombát egy serpenyőben megfuttatjuk az olívaolajon.
- A megfőtt zellert összetörjük, pépesítjük, majd a levest csipetnyi borssal és metélőhagymával ízesítjük.
- A leveshez hozzáadjuk a főzőtejszínt és még kb. 5 percet a besűrűsödéséig főzzük.
- A levesbe belerakjuk a laskagombát, amellyel együtt még 1-2 percig a tűzhelyen hagyjuk, majd tálaljuk.